„ГЕРБ владеят повечето институции, хората още се страхуват.  Когато ГЕРБ паднат, ще получим цялата картинка – защо губим по 11 млрд. евро всяка година. Ако БСП спечели тези избори, ГЕРБ си отиват”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева по време на среща с обществеността в Златоград.

„Излезте и гласувайте – няма значение за кого, важно е да се гласува”, призова Йончева. „ГЕРБ са машина за лъжи”, добави още тя.

По време на  срещата бяха поставени въпроси от местен характер – за управлението на термалната вода, подготовката на кинезитерапевти и перспективата за икономическо развитие на града, което не е било подсигурено от управлението на ГЕРБ.
 
Трябва да има революция в доходите, за да върнем будните хора в България
 
В град Неделино Елена Йончева заяви: „7 милиарда и 400 милиона Брюксел дава за селско стопанство. 70 процента от тези средства са отишли в по-малко от 100 стопанства, а има 90 хиляди регистрирани земеделски производители. И не опозицията дава тези цифри, а Брюксел”. Тя посочи тъжната тенденция, според която една десета от българските села са или безлюдни, или са с население под 10 жители – по думите ѝ тази тенденция се задълбочава.

„12 години сме членове на ЕС, усещате ли ЕС в домовете си? Колко души са напуснали Неделино, повече от една трета – и голяма част от тях искат да се върнат. Трябва да има революция в доходите, за да върнем будните хора в България”, заключи тя.