Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС и парламентарната група се събират днес при почетния председател на партията Ахмед Доган. Заседанието е насрочено за 15 часа в базата на ДПС  в столичния квартал "Бояна“ и ще бъде водено от председателя на партията Мустафа Карадайъ. 

Сбирката на елита на ДПС в Бояна при почетния председател на партията д-р Ахмед Доган е била инициирана от парламентарната група и е била насрочена още в началото на миналата седмица. 

"Ние си правим рутинно заседание на ЦОБ с парламентарната група, не сме се качвали горе отдавна, Ахмед Доган е почетен председател, имаме нужда да си говорим с него отвреме навреме. Естествено, че ще обсъдим болните теми на държавата и обществото, но съвпадението е случайно", е коментирал високопоставен член на ДПС, цитиран от Канал 3.

Първа точка от дневния ред е анализ на обществено-политическата обстановка в страната, какъвто винаги се прави на тези ежеседмични заседания. Именно там ще бъдат дискутирани продажбата на ЧЕЗ, оставката на Теменужка Петкова, труса в управляващата коалиция, драмите в Здравната каса и факта, че на 600 български граждани е било отказано лечение в чужбина заради дълговете на НЗОК.

Очаква се движението да не подкрепи новия енергиен министър при гласуването в пленарната зала, което също е рутинно поведение за една опозиция. "Естествено, че няма да го подкрепим".

"Нас ни интересува доколко тази сделка защитава националния интерес, защото става дума за близо три милиона абонати", каза още членът на партийното ръководство на ДПС по повод продажбата на ЧЕЗ, е коментирал още източникът на Канал 3.

Втора точка от дневния ред е готовността на ДПС за участие във властта. Не се очаква да има изявления за медиите след заседанието, а вероятно прессъобщение след края му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ