След като Мария Габриел обяви, че оттегля кандидатурата си за министър-председател и ГЕРБ-СДС слага точка в преговорите, от ПП-ДБ продължават да пазят тишина.

На ул. „Кърниградска“, където е централа на „Демократична България“, а и мястото, в което се събираха с коалиционните си партньори от „Продължаваме промяната“, е тъмно. Техен представител заяви, че коментар днес няма да има от страна на лидерите на двете формации.

Снимка: Трибюн

Снимка: Трибюн

По-късно обаче стана ясно, че все пак в неделя вечер премиерът в оставка акад. Николай Денков ще направи изявление. Как той хвърли ръкавицата на ГЕРБ може да видите ТУК.

БЛИЦ припомня, че в неделя следобед Габриел заяви, че няма да участват в преговори за втория мандат.

Очакванията на всички бяха от коалицията да дадат пресконференция по темата. Поне такъв бе подходът им миналата неделя, когато от ГЕРБ на извънреден брифинг обявиха, че прекратяват преговорите

Денков изплю камъчето за провалените преговори с Габриел ВИДЕО

„Оценявам, че разговорите продължиха и през последните дни. Благодаря на всички за търпението и най-вече на моя преговорен екип. Благодаря изключително на Николай Денков. Последните месеци стана ясно, че важни реформи за България се случват с ГЕРБ.

Отиваме на избори! Мария Габриел обяви пет неща! ВИДЕО

Показахме, че може да отстъпим в името на националния интерес. И вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане. Затова ние казахме „не”. „Не” на постоянните нови условия. Това постоянно изпълва ГЕРБ с нетърпимост по отношение на отказа от среща искането ни за споделена отговорност", допълни Габриел.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук