Свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция. От партията на Бойко Борисов предлагат да отпадне депутатският имунитет. Целта е да се гарантира равенство пред закона на всички български граждани. Това е записано в предизборната програма на ГЕРБ.
Граждани и експерти могат да правят предложения, поясниха от партията на Бойко Борисов. „Програмата ни е съобразена с обществените настроения в страната, за които ГЕРБ постоянно се информира“, пише в увода. Там е подчертано, че формацията гледа на референдумите като на работещ демократичен механизъм и е поет ангажимент да бъдат изпълнени решенията от допитването, организирано от „Шоуто на Слави“.

Амбициите на ГЕРБ са влизане на България в Шенген и в еврозоната през 2018 г. Партията на Борисов обещава и нова наказателна политика. Наказателният кодекс, приет през 1968 г., е изменян 102 пъти. Ще декриминализираме деянията, загубили престъпния си характер, и ще засилим наказанията за престъпленията, свързани с корупция, тероризъм, компютърни престъпления, пране на пари, търговия с влияние, пише в документа.

В областта на регионалната политика ГЕРБ обещават доизграждане на АМ „Струма” в участъка Благоевград-Сандански, включително тунел „Железница” и през Кресненското дефиле, ускорено доизграждане на АМ „Хемус”и на АМ Калотина-София. Предвидено е и изграждане на тунел под връх Шипка, на скоростен път Русе-Велико Търново и Видин-София.

В сектор социална политика е посочено, че ГЕРБ залагат на увеличаване на доходите чрез заетостта и чрез постигане на по-голяма производителност на труда.“При изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв.“, пише в програмата.