Не предлагаме популистки неща. Това, което анонсирахме като нови акценти, не противоречи на нещата, които сме правили досега. Неща, които досега в ценностната система от приоритети е изостанало, сега намира место в новите ни приоритети. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред БНТ.
„Правим прогноза за това, което можем с 4-годишна перспектива да реализираме”. 

„Най-големият ни приоритет е образование. То сякаш е този дългосрочен дефицит, който, ако не започнем бързо да го преодоляваме, съвсем скоро ще се яви непреодолим проблем. Най-лесната и първа стъпка е мотивацията на учителите. Един мандат е достатъчен, за да се направят заплатите им двойни”, каза Горанов.

По думите му, удвояването на заплатите за учителите ще струва 1,4 млрд.

„Доходите не могат да растат извън икономиката, те се създават от обществото. Няма как да обещаем чудеса от героизъм. Това, което произведем, само него можем да похарчим. Данъчната система трябва да се запази. В последните 2 години се видя, че доходите могат да растат устойчиво, само когато има правила в икономиката”, добави той.

„Можем да обещаем, че ако участваме отново в управлението, можем да запазим темповете на нарастване на доходите от последните години”, подчерта бившият финансов министър.

Що се отнася до решението ГЕРБ да се откаже от предизборния си слоган „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!“, Горанов заяви, че предизборната програма на партията, която е от 42 страници, не можела да се сведе до едно изречение.

„Ще намерим подходящо обръщение към българските граждани”, увери той.