Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се похвали с важни срещи, докато Мария Габриел и Томислав Дончев дадоха пресконференция по повод замразените преговори за правителство с ПП. Както БЛИЦ писа Мария Габриел посочи, че разговорите не са в ледена епоха, но няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете.

В същото време Борисов пък публикува снимка с депутата от Бундестага Тилман Кубан.

Ето какво написа той в личния си фейсбук:

По време на срещата ми с депутата от Бундестага Тилман Кубан (ХДС), който е и председател на групата за приятелство с България, както и с депутатите от Ландтага на Долна Саксония Верена Кемеринг и Марсел Шарелман, обсъдихме актуалната политическа обстановка в страната.

Запознах колегите с изключително големите предизвикателства, пред които страната ни е изправена във връзка с необходимостта от приемането на бюджет, изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост и осигуряване на подкрепа и солидарност с Украйна за противодействие на военната агресия на Русия в контекста на усложнената международна ситуация.

Обсъдихме и необходимостта от стабилност и прогнозируемост в България, за да бъде възобновено тясното и ползотворно сътрудничество с Германия, което съществуваше по времето на правителствата на ГЕРБ, по теми от взаимен интерес, както и да бъдат създадени необходимите условия за привличане на германски инвестиции в страната ни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук