Окончателните листи на "Продължаваме промяната" за изборите на 2 октомври са готови, но предстои да бъдат гласувани от Националния съвет днес в 16.00 часа. Изпълнителният вече ги е одобрил, така че и да има корекции, те ще са минимални и няма да засягат лидерските места, съобщава "Марица".

Лидер в Пловдив-град е Никола Минчев, бившият шеф на Народното събрание и местен зет. Съпругата му Силвия, родена под тепетата, също е юрист. Втори е професор Христо Даскалов, бившият шеф на БАХБ, разбил схемите на "Капитан Андреево". 

Третото място е за лидера на пловдивските депутати Росен Костурков, следват познатите от миналия парламент Венцислава Любенова, Николай Ангов и Александър Ракшиев.

Минимална е промяната за Пловдив-област. Там лидер остава Костурков, но очакваното включване на Иван Христанов на второ място няма да се осъществи. Последният остава само лидер в Плевен. След Костурков са бившите депутати Стою Стоев (юрист) и Гергана Данева (културолог).

Прави впечатление, че всички кандидати, освен Никола Минчев, са родени в Пловдив или областта. 

Изненади липсват и в региона. Асен Василев ще поведе листата в родното Хасково. Никола Минчев се изправя срещу Карадайъ в Кърджали - бастионът на ДПС. Ивайло Шотев повежда в Пазарджик, а Михал Камбарев - в Смолян.

Потвърдени са лидерите в София - Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта. Бившият МВР шеф Бойко Рашков повежда "Промяната" в Перник.

Даниел Лорер се нагърбва и с Търговище освен Варна, а за бившия образователен министър Николай Денков е оставен Шумен.

Отцепниците от ИТН получават две лидерски позиции - Радостин Василев в Габрово и Иво Атанасов във Видин. На избираеми места са още Кирил Симеонов (Търговище), Георги Георгиев (Враца и София), Деян Петков (Плевен) и Светлин Стоянов (Русе).