Новоизбраният български представител от ПП „Има такъв народ“, Ивайло Вълчев бе приет в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент.

Вълчев бе приет единодушно от всички членове на групата  на ежеседмичното заседание на ЕКР, съобщиха от партията.

С това ПП „Има такъв народ“ става част от най-значимата национално-консервативна група в Европейския парламент, която се ще бъде незаобиколим фактор в предстоящия мандат на Европейския парламент.

„Неслучайно предизборният лозунг на ИТН беше - Да върнем здравия разум! Със своята дейност в Европарламента и ЕКР, смятам да затвърдя това политическо послание.

Ще се боря за Една Европа, която добре познава своите християнски корени. Европа, която пази своите граници. Съюз, чийто политики да доведат със себе си икономически просперитет, а не зелени утопии. Моята активност в Европейския парламент ще рефлектира тези ми виждания.“ заяви Вълчев.

Съпредседателят на групата Никола Прокачини, от управляващата в Италия партия „Италиански братя“, приветства Вълчев и му пожела успех. Редица от членовете на групата на ЕКР изразиха своето задоволство, че България ще продължи да има свой представител в ЕКР.

Като основни свои задачи Вълчев изведе запазването на традиционните ценности на Европа, насърчаването на десни политики, които да доведат до икономически просперитет, както и защитата на външните граници на съюза.