На среща със симпатизанти във Велико Търново Бойко Борисов заяви, че не е съгласен да му се вменява, че ако е против актуализацията на бюджета, е против пенсионерите: „Аз не съм против българските пенсионери. Аз съм против да чупят, те вече счупиха държавата, сега ритат с крак. Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да управление вече“.

„Кирил Петков иска да купи 120 хил. гласа. Къде е моралът да си се явил от една партия на избори и сега да ги предаваш?“, посочи той.

„Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да с вдигне с една стотинка. Айде, с 3 щеше да се вдигне“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той попита дали разтоварването на американския танкер с втечнен газ в Турция няма да оскъпи цената за българите. „Как щяхме да разтоварим този танкер, ако лошият Борисов не ви беше направил компресорните връзки?“, попита той.

„Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството“, заяви бившият премиер.

„Да излиза БСП и особено „Да, България“ с 5% да обяснява, че искат съдебната система да бъде подчинена на хора като Рашков, за да се саморазправя, това ли ви е съдебната реформа?“, попита той.

Борисов посочи и за потенциален проблем с делата в Специализирания съд, след като той беше закрит: „Това значи ли, че те ще започнат отначало? Важно ни е да разтурим нещо, после – друг въпрос“.

Той коментира и инцидента със самолета-фантом: „Самолетът – кацнал във Видин, заредил, летял си, кацнал си в Търговище. ВВС не ги знам какво са правили. Минали покрай „Козлодуй“, накрая си турил човекът и чохълче на самолета да го пази от градушката“.

„И накрая министърът на армията обясняват къде ще ходят на постове за репресии. Това правят“, добави той.

Машините за гласуване – може би да е добра идея, само че ние знаем, че двама или трима човека около Асен Василев държат всички кодове. Вие помните как им намирахме машините по складовете? Знаете ли сега къде са машините? Дали някой не ги е обработил? Така ни измамихме всички, че сега гледаме като… хайде де не използвам епитети“, коментира лидерът на ГЕРБ и заяви, че подкрепя смесения вариант за гласуване - и с машини и с бюлетини.

Борисов коментира и някои искания ГЕРБ да продължи с нов лидер: „Като го няма – ще стане като НДСВ. Като се дръпна Царя, какво стана? Те това искат да стане. Какво им преча? Нито съм кандидат за премиер – бил съм три пъти. Ама и партията ли да ми вземат?“.

"След актуализация на бюджета аз ще изляза честно и ще кажа на партията - спасявайте се който както намерите за добре. Няма да имаме шанс", разкри Борисов. 

"Тук ролята на Радев е много голяма. Да забравим какво сме си говорили - тук действително става въпрос и за днес, и за утре. Ние сме готови за дискусии по тези теми", добави той. 

Борисов припомни и интервюто на Кирил Петков при Цветанка Ризова, в което тя го попита за "Джем Корп". "Той каза само: Какво? Това е едно писъмце. И точка". "Абе като е писъмце, кой взе това писъмце? Събира министрите в гранитната зала на МС. Кой подписва с министрите си такъв меморандум, в който пише, че при неизпълнение се отива на арбитраж в Париж - там, където ни съдиха на 1,4 млрд. за двата реактора? Приехме, че това е едно малко писъмце".

"Не можаха да изчегъртат туй, що не се чегърта", категоричен беше той. 

"Прав е Слави и тук аз му вярвам - когато стоят хора зад теб, ти не можеш да предаваш тези хора, не можеш да отидеш да ги купиш накуп с пари, каквото правил Кирил Петков. Пред очите на медиите се пазари да купи десетки хиляди гласове", заяви още бившият премиер. 

Той коментира и информацията за привикан депутат от Кирил Петков в лаборатория. "Защо в лаборатория? Какво им дават там, хапчета ли? Там ли са чИкмеджетата? Без да имам кюлчета ми втълпиха, че имам кюлчета. Златна верижка с кръстче - като каратист си я купих в Истанбул, но ме е срам да я сложа, че малко така...", обясни той какво злато всъщност притежава.