Изправи се БГ! Ние идваме! и Има такъв народ разговаряха за приоритетите на двете партии. Две групи от представители бяха излъчени от двете формации.


От една страна разговорите бяха фокусирани върху социална политика, икономика и бизнес, и финанси, а другата - сектор правосъдие. 

От Изправи се БГ! Ние идваме! искат преизчисление на пенсиите категорично от 1 октомври с актуализация на бюджета и подкрепа за младите семейства и за хората с увреждания.

Те предлагат да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, което го имало и в програмата на ИТН, както и премахване на данък "уикенд" и сваляне на данъка на едноличните търговци от 15 на 10 процента, предаде БТА.

Мая Манолова, Димитър Делчев и Николай Хаджигенов водеха разговорите за правосъдието. 

На въпрос от какво няма да отстъпят, Хаджигенов каза - "Гешев и правосъдната реформа в чист вид".

Попитан защо не се обсъждат имената на министрите в бъдещия кабинет, той каза, че поставя този въпрос на трето място по важност, има значение какво и как ще правят.

На въпрос дали ще се разберат с ИТН в близките дни, Манолова коментира, че темпото на разговорите се налага от ИТН, но отбеляза, че за Изправи се БГ! Ние идваме! темите съдебна реформа, подкрепа на доходите, здравна реформа и енергетика са ключово важни.