Продължават и днес разговорите за намиране на допирни точки между политическите сили. Има такъв народ (ИТН) и Демократична България (ДБ) проведоха среща за приоритети в сектор правосъдие.

Конкретни решения обаче не бяха съобщени пред медиите. Въпреки настояването на журналистите да чуят повече подробности, нещата се ограничаха само до това, че срещата е била оперативна и експертна.

Все пак Атанас Славов от ДБ коментира, че е повдигната темата за необходимостта от конституционни промени. От партията са поставили въпроса доколко е възможно тези изменения да станат в рамките на новия 46-и парламент.

Зам.-председателят на ДБ Надежда Йорданова пък отбеляза, че не е бил поставян въпросът за начина, по който да се избира главният прокурор. На въпроси до какъв етап за преговорите за ново правителство, тя каза:

„Обменихме експертни становища. Темата на този разговор не беше по никакъв начин оформянето на документ. Това беше експертна среща по конкретни теми. Нека да не предаваме някакво значение, различно от това каквото е.

На всички ни е нужно политическо време, за да стигнем до едно разумно решение“, каза още Йорданова.

Предстоят още срещи иначе. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!