"Днешният дебат в Европарламента ще започне около 20:00 ч. българско време. Ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати". Това написа във фейсбук евродепутатът Александър Йорданов от СДС/ГЕРБ.

Свободни изказвания най-вероятно няма да има. От парламентарната група на ЕНП - защитниците на България, ще говорят: Манфред Вебер - председател, Андрей Ковачев - зам.председател, Роберта Мецола - координатор на Комисията LIBE и Андрей Новаков.

Това, което имах да кажа по въпроса за тази антибългарска акция на социалисти, комунисти, зелени и леви либерали, съм го казал в работната група на ЕНП в комисията LIBE, както и пред парламентарната група.

Въпреки препоръката на Медицинската служба на парламента депутатите от т.нар. рискова група 100% да избягват участие в заседания в закрити помещения, ще присъствам в пленарната зала, за да чуя и видя до каква още низост могат да паднат хулителите на България.

"Отровеният" от злоба протестър Минеков няма да бъде допуснат в Парламента. Гласуването на резолюцията ще е в четвъртък и тогава ще стане ясно кои политически сили в Европа са приятели на България и кои са тези, които не ни мислят доброто.

Що се отнася до поведението на инициаторите на дебата - Йончева и Кънев, то е ясно, че дружбата между БСП и ДБ ще укрепне още повече след този дебат. За да се мъчи и страда България".