Президентът на организацията на жените в Европейската народна партия Дорис Пак и заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пристигнаха в София, за да подкрепят кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева в предстоящата кампания, която бе официално открита в столичната зала „Арена Армеец”.
Пред близо 15 000 членове, симпатизанти и журналисти Дорис Пак заяви,  че българският премиер е лоялен партньор и сподвижник на канцлера Ангела Меркел.  Тя отбеляза, че кандидатът за президент на ГЕРБ има ясна визия за развитието на страната и заслужава най-много доверие от всички кандидати в тези тежки времена. 

Пак изрази надежда, че България за първи път ще има жена за президент и че тя ще оказва съдействие на премиера по европейския път на страната.

След нейната реч последва видеообръщение на председателя на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол. Той изтъкна, че за България е важно да има отговорен, надежден и преди всичко проевропейски настроен президент. Лидерът на групата на ЕНП в ЕП посочи, че страната ни както всички страни от ЕС е изправена пред предизвикателства. Жозеф Дол изброи безпрецедентната миграция, тероризма, загубата на конкурентоспособност на световната икономическа сцена. Според него никой не може да се справи съвсем сам и трябва да се намери отговор заедно. „Разчитам на българските избиратели да ви позволят да продължите по този път“, каза Жозеф Дол.

Той заяви, че след възвръщането на премиера Борисов на власт в България, страната ни е отчела значителен напредък. По думите му и във външен план България е надежден партньор. Той изрази увереността си, че българският народ ще възнагради тези усилия и отново ще засвидетелства доверието си към дясноцентристката партия в България.

След словото на Дол на трибуната излезе и зам.-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той апелира всички жени в България да се вдигнат и да я подкрепят Цецка Цачева, за да става България още по-силна. „Убеден съм, че благодарение на усилия на всички кметове на тази страна тя ще продължи да върви напред в интерес на всички български граждани“, допълни Таяни.

Той посочи, че кметовете на България имат един добър пример, който да следват в тази насока. „Това е премиерът Борисов, който като кмет допринесе за издигането на вашата столица. Още тогава имаше признаци, че България с помощта на новата партия ГЕРБ ще започне за израства все по-уверено и да стане сред силните страни в Европа“, коментира още Таяни.

„Мъжете и жените от ГЕРБ са с намерение да издигат тази страна, а не като социалистите, които само говорят и не правят нищо. Приветствам ви за вашия добър избор“, обърса се той към присъстващите симпатизанти на партията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ