Ние, кметовете сме особена порода политици - не сме по приказките, а по решенията и резултатите. Всички вие имате своите резултати. За мен най-важното е това, което остава. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при получаването на награда за принос към НСОРБ по повод 25-та годишнина от създаването на сдружението на местната власт в България, пише "Труд". 

„Нашата работа е благодатна с това, че променяме градовете и живота на хората. Първата ми задача беше строителството на метрото - започнах с 9 км метро, сега имаме 51 километра. Втората, градският транспорт - започнах с 30-годишни автобуси, сега средната им възраст е 7-8 години. С бали с отпадъци, складирани край жилищни квартали, а сега имаме завод за преработка на отпадъците“, допълни още Фандъкова. 

„Очакваме от понеделник новото правителство, очакваме и решения за толкова много проблеми, породени от ковид-пандемията, икономическата криза, от повишаването на цените на тока и природния газ", каза още кметът на столицата.

Йорданка Фандъкова пожела успех на екипа на НСОРБ, който ще преговаря за новия бюджет и за всички мерки, за справяне с тежката ситуация.

„Разчитам и се надявам, че новото правителство ще работи в диалог с местната власт“, каза още Фандъкова.