я. Вярвам, че напълно в духа на своя девиз, София е град, който расте и се развива - не остарявайки и запазвайки своята история. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в навечерието на празника на града 17 септември, цитирана от "Фокус".
„Това е посоката, в която работим последователно, в течение на няколко години. И тази година продължихме мащабните проекти за възстановяване и развитие на града“, заяви тя. „Всички видяха, че този строителен сезон беше много активен. Изпълнихме 10 големи проекта, с някои от тях продължаваме“, коментира Йорданка Фандъкова.

„През този сезон пуснахме движението по обновения бул. „Прага“. Там пред Министерството на културата успяхме да защитим решението ни за смяна на настилката. Продължава ремонтът на тротоарите на булеварда“, посочи кметът. „Пуснахме движението по реновирания бул. „Овча купел“, където подновихме трамвайните релси по изцяло нова технология за града ни. В района продължава разширението на бул. „Монтевидео“, който очаквам да бъде готов в средата на ноември. До края на годината очаквам да бъде готово разширението на бул. „Тодор Каблешков“ от бул. „Цар Борис III” до бул. „Бъкстон“.

За изключително кратък срок, в средата на месец август, ремонтирахме изцяло Орлов мост - най-натовареното кръстовище в София“, допълни Йорданка Фандъкова. „Завършихме реконструкцията на стария мост „Чавдар“ и моста на бул. „Драган Цанков“ при КАТ. Така изцяло реновираните мостове в последните години станаха 153. Това е една цялостна програма, която макар да не се забелязва толкова е ключова, защото означава повече сигурност“, коментира кметът.

„Изключително важно е изграждането на локалните платна на Северната скоростна тангента. Завършихме първия етап до новото трасе на бул. „Рожен“. Продължаваме с реконструкцията на бул. „Шипченски проход“ и част от бул. „Асен Йорданов““, каза още тя.