Трябва да забравим това, което се случи, за да може да тръгнем напред. Ако постоянно гледаме това, което се случи като конфликт, не е добре. Това смята бившият депутат от 46-ия парламент Филип Станев от "Има такъв народ" (ИТН).

„Ще бъдем изключително диалогични както бяхме и предния път. Кабинет наистина трябва да има. Хората наистина желаят това, виждате колко е трудно в момента! Трябва да има стабилност“. „Компромиси и стиковка трябва да се правят“, призова той от ефира на Bulgaria on air.

Според Станев ситуацията трябва да се остави на експертите, които могат да намерят решения с оглед на икономико-социалната криза заради коронавируса.

Бившият депутат припомни, че при преговорите с "Демократична България" всичко е започнало добре. Той обаче пак настоя, че съпредседателят на формацията Христо Иванов е "взривил" разговорите с твърдението за "дългата ръка на ДПС". 

"Ако постоянно се вглеждаме в миналото, няма как да направим крачка напред", посочи отново Станев.

"Никой български политик не може да казва на гражданите: "Защо така сте гласували?", т.е., ако има фрагментиран парламент - пак ще трябва да се водят разговори", добави още бившият депутат. 

Той не изключва разговори и с "Продължаваме промяната", зад която застанаха бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.