Нашите кандидати за президентските избори са най-добрите, ще спечелим изборите. Това каза Цветан Цветанов, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията, който заедно с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов внесоха необходимите документи за регистрация на кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК).
„Знаете, че имахме много ясна стратегия, която се реализира от предизборния щаб. Регистрирахме партията първа за участие в тези избори. Искам да благодаря на Младежи ГЕРБ, които са зад мен - хората, които пазеха съответния ред. След вчерашното обявяване не ни остава нищо друго освен да финализираме цялостната процедура", заяви той. Цветанов обясни, че на 4 октомври ще направят представяне на рекламните си материали в техния офис. „Официално ще стартираме предизборната кампания на 9 октомври в зала „Арена Армеец", уточни той. 

По отношение на изказването на премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако Цецка Цачева не спечели на първи тур, Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори.

„Не трябва все пак да подценяваме и нашите опоненти. Трябва да се отнасяме с уважение и респект", поясни той. По думите му политическият дебат, който ще се води в сутрешните блокове, в студията, където ще бъдат поканени кандидатите, ще даде възможност да представят съответните платформи.

„Убеден съм, че с нашата организация, с хората, които вярват в ГЕРБ и това, което партията направи през всичките тези години, съм уверен, че ще спечелим изборите. Това е благодарение на доверието, което имаме в хората. Смятам, че нашите кандидати са най-добри", добави Цветан Цветанов.