Политиката не ме е лишила от емоции, затова вчера се усмихнах, като разбрах кой е кандидатът на ГЕРБ. Това заяви в студиото на "Здравей, България" Корнелия Нинова.
"С тази кандидатура е все по-видима възможността за промяна. От 6-7 години съм в парламента. За пръв път ГЕРБ изглеждат слаби и следват БСП. От юли месец те изчакват, правят някакви сметки. Излъчват слабост да се съревновават с БСП. За нас тази кандидатура е слаба и увеличава шансът на ген. Радев.

"Цачева е удобен за нас вариант, защото парламентът е с много нисък рейтинг, а тя го олицетворява. Съчувствах на госпожа Цачева при речта на Борисов. Той каза, че другите са му важни, я пък тя не чак толкова. Той предпочита да си запази лостовете на влияние. Унизително е и за ГЕРБ и за кандидата им", смята лидерката на левицата.

"Убедени сме, че ще спечелим изборите. Искам да кажа с какво ген. Радев е различен от останалите. Всички тези кандидати са участвали в изпълнителна, законодателна, европейска власт. Те са част от статуквото и знаем до какъв резултат доведоха. Хората не харесват това политическо семейство, което е едно и също. Ген. Радев е различен човек, той е имал характера да каже "не" дори и на преките си началници. При госпожа Цачева това никога няма да се случи. И майките и пилотите заслужават уважение. Тя е просто послушен изпълнител", смята Корнелия Нинова.

"Според мен има опасност от гигантска фалшификация на изборите и затова няма значение за тях кой е кандидатът. Ще вземем всички мерки обаче. Този път няма да им позволим да фалшифицират изборите. Да не си помислят да го правят", отсече Корнелия Нинова.

Виктор Николаев припомни, че минути по-рано Цветанов предсказа думите на Нинова. Според водещия така Нинова просто иска да оправдае евентуалната си загуба. Социалистката обаче веднага скочи като попарена. Тя заяви, че няма да се оправдава. "Ако загубим, ще поема отговорност. Не мога да ви кажа от сега каква, защото съм прекалено оптимистично настроена, че ще спечелим тези избори", с усмивка отвърна тя.

"Заедно са се готвили по математика. Познавам Румен, прекрасен математик е. Моето дете е по-голямо, но са били в един отбор. Нека обаче не намесваме децата в политиката. В момента и двамата са извън страната", сподели Корналия във връзка с това, че синът й и този на Цецка Цачева се познават.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ  КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА КАНДИДАТА НА ГЕРБ ЗА ПРЕЗИДЕНТ