Румен Радев и Цецка Цачева отиват на балотаж на президентските избори с 26,7% срещу 22,5%. това показват данните на "Галъп" от екзит пол по данни към 19.30 часа.
Изследването е поръчано и финансирано от Нова телевизия. Според данните най-много гласове е събрал кандидатът, издигнато от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев - 26,7%. След него се нарежда кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева с 22,5% от гласовете. Трети е кандидатът на Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов с 15%.
 
След него остават независимия кандидат Веселин Марешки с 9.9%, кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков с 6.8%, независимият кандидат кандидат, който получи подкрепата на ДПС Пламен Орешарски с 5.8%, издигнатият от Коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин с 3,4%, кандидатът на коалицията "Движение 21" и НДСВ Татяна Дончева - 1,8%. Под 1% е подкрепата за независимите кандидати Велизар Енчев (0,5%) и Жорж Ганчев (0,4%).

Според изследването 5,6% от избирателите са отбелязали квадратчето "Не подкрепям никого" в бюлетината. Според данните избирателна активност на вота за президент е 53,0%, а на националния референдум - 47,0%.

Тези данни са изненадващи на фона на другите изследвания, при които разликата между кандидата на БПС ген. Радев и този на ГЕРБ Цецка Цачева варира в диапазон от 2%. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА