В тъмните часове полицията иззе метални пръти, защото беше подготвен погром върху всички опозиционни депутати. Това заяви депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев, пред „Фокус“.

„Когато ние излязохме да си ходим, срещу нас скочиха да ни бият хора със свастики по фланелките, с украински знамена по фланелките и с метални пръти. Това е преврат и това е Майдан. Вие снимахте журналистите и показвахте по телевизията хора, които са със семействата си - млади хора, мъже и жени. Да, приемам тяхното мнение. Ние затова бяхме отпред и не се бихме, но по-късно се появиха други хора“, заяви още Ганев.

По думите му, много е хубаво да се снимаш с 10 деца и да обясниш, че това не са фашисти, които ще подготвят преврат, но в тъмните часове тези хора изчезват с децата си и се появяват едни други, посочи депутатът.

„Когато говорим, че това нещо е далече в България, ще помоля т.нар. „евроатлантически настроени българи“ да си помислят накъде тласкат нашата държава. Именно заради това ние призовахме всеки трезвомислещ българин, който не иска България да бъде въвлечена във военен вътрешен конфликт, вътрешен, да излезе и да го покаже. Защото днес купуват и изкупуват депутати на килограм.

Утре по същия начин няма да им мигне окото, за да въвлекат България във военен конфликт, в това, което стана в Украйна. Защото в Украйна подцениха самите украинци какво се случва в столицата им и няколко месеца по-късно всичките тези хора, които гледаха отстрани безучастно и по телевизията това нещо, им почукаха на вратите и започнаха да ги арестуват и да ги избиват. Ние това ли трябва да чакаме?“, попита риторично депутатът.

„Призовахме всеки трезвомислещ българин да дойде пред парламента и да обясни на самозабравилите се корумпирани управляващи, че това нещо в България няма да бъде допуснато. Нещо повече – искаме им оставката, а след като загубят изборите, ще бъдат подведени под наказателна отговорност“, каза още Цончо Ганев.