Протести "за" и "против" ще придружават дебатите в залата днес - 11 са обявените в Столичната община до края на седмицата. Съмишленици на Възраждане и ВМРО също организират протести.

Демонстрациите започнаха още вчера малко след 18 часа пред сградата на президенството, като организаторите обясниха, че са там, за да напомнят на държавния глава че същите хора, които го подкрепиха преди 2 години, в момента са под прозорците му.

По-късно демонстрацията премина в шествие по жълтите павета, което се сля със събралите се хора пред Народното събрание. Премиерът Кирил Петков също беше сред тях, за да благодари за подкрепата.

Във връзка с протестите на 21 и 22 юни Столична община информира гражданите и гостите на София, че движението в зоната на пл. „Народно събрание“, пл. „Св. Ал. Невски“, бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ в участъка от Ларгото до бул. „Васил Левски“ ще бъде силно затруднено.

От 21 юни до приключване на протестите се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. „Ал. Невски“, пл. „Народно събрание“, пл. „Княз Александър I“, по ул. „15 ноември“ и ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „В. Левски“, а на 22 юни се забранява паркирането по бул. „Дондуков“ между бул. „Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!