В момента се съставя управленска програма за 6 месеца и след това да се прецени дали да се иска вот на доверие. 

Това коментира в ефира на Нова тв Атанас Атанасов, съпредседател  на "Демократична България".

Трябва да се търси подкрепа за правителството сред депутатите в НС и това трябва да се прави публично. В противен случай ще имаме политическа дестабилизация за следващите шест месеца и да се пропуснат ползи за България, допълни той.

За да получим парите по Плана за възстановяване имаме много работа точно сега. Основното условие е да създадем добри условия за борба с корупцията у нас. Много е важно КПКОМПИ да заработи, защото през последната година не сме чули каквото и да било да е свършено, посочи той.

ДПС прави търси пробив в изолацията, категоричен е Атанасов.

Държавите, които са членове на НАТО, трябва да предприемат мерки за ограничаване на руския шпионаж и пропаганда, обясни Атанасов и допълни, че от БСП не пречат на депутинизацията.

Разузнаването трябва да събира информация извън страната, а не да се занимава с политическите боричкания вътре в страната, смята още той и допълни, че е необходимо създаването на цялостна система за лоялност в службите, за да се елиминира рискът от това да има работещи за чужди правителства в службите ни.

София е била център на шпионската дейност на Москва за целите Балкани, явно и сега продължава да е така, заяви Атанасов.

За нас от ДБ е изключително важно да бъде реализиран първият мандат. Третият мандат ако ни бъде даден - то ние сме отговорна политическа сила и ще се опитаме да направим всичко възможно да не се стигне до предсрочни избори. Имаме някакъв план, но трябва да се реализира първият мандат, категоричен е Атанас Атанасов.

Ние от ДБ сме гърмени зайци, такъв тип съобщения за проверка на някакъв си договор на Лена Бориславова, те всеки ден започват проверки. На прокуратурата, както и на службите, не им е работа да се бъркат в политическите боричкания, но както е известно Прокуратурата симпатизира на статуквото, а именно управлението на Борисов и очаквам все повече да се намесва, прогнозира той.