Четирима от депутатите, напуснали групата на "Има такъв народ", започнаха преговори с "Продължаваме промяната" за съставяне на кабинет. Кирил Симеонов и министърът в оставка Радостин Василев не присъстват на срещата. 

"Искаме да чуем вашите идеи за програмата, за това кои според вас са основните задачи на кабинета. Знаете до момента какво сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на БСП и ДБ. 

Надявам се да имаме конструктивен диалог, след което да започнем изработването на една доста стройна програма в началото на идващата седмица”, каза кандидатът за премиер на ПП Асен Василев в началото на срещата.

"Очакваме да чуем вашите предложения и тези на БСП и "Демократична България". Това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма и ясно изразена програма на правителството за действия в определен срок", заяви Иво Атанасов.

На 13 юни Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, инж. Георги Георгиев и Деян Петков напуснаха "Има такъв народ" начело със спортния министър в оставка Радостин Василев. Няколко дни по-късно групата напусна и Кирил Симеонов.


Припомняме, че в събота Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров разговаряха с представители на БСП и "Демократична България". От срещите стана ясно, че трите партии са допуснали грешки в диалогичността и комуникацията в старата коалиция, за новата те дадоха заявка за ясна и конкретна програма с ясни срокове и друг начин на вземане на решения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ