Анализ, просто анализ, а и това е, човекът, който най-лесно би поел президентската институция. Това заяви в ефира на Нова телевизия разузнавачът ген. Бриго Аспарухов по повод на издигането на Цецка Цачева за кандидат за президент.
"Ако Бойко се беше кандидатирал, може би на 90% щеше да бъде избран. Според мен всичко бе премислено, но невярно. Да не забравяме, че Бойко Борисов беше твърдо убеден, че когото и да предложи, ще бъде избран. Ето, че изненадите бяха много и най-голямата е, че Румен Радев беше избран с огромно болшинство", призна генералът.

"Нашата партия лятото имаше конгрес. Михаил Миков беше сменен от Корнелия Нинова. Това беше първият сериозен демократичен избор на нашата партия. Председателят беше сменен чрез избор. Беше много интересно. Доказахме с времето досега, че изборът е бил верен. Никакво напрежение не е имало. Търсихме успешен кандидат. Ръководехме се от това, че хората не трябва да питат кой беше този", заяви Аспарухов.

"Ние не се стремим на всяка цена, с всички възможни средства, да вземем властта. За мен беше изненада, че Бойко Борисов свърза президентските избори с изпълнителната власт. Тази цена беше много тежка. Обществото ни изненада, като прие кандидатът на БСП. Това се усети след първия тур. Тогава се появи вълна, която не може да бъде спряна. Това обаче не е насочено само спрямо ГЕРБ, а срещу всички политически субекти", смята той.

"Жалко за европейските вестници, които обявиха Радев за русофил. Някой пуснал нещо и пресата го подема. Румен Радев е един наистина невероятен български офицер", каза разузнавачът. Той отрече новоизбраният президент няма да е зависим от БСП.