"Идват избори, а тогава "на килограм" се раздават обещания. Аз мога да обещая да се водя от Конституцията и да налагам вето на всеки закон, който не работи в интерес на българските граждани. Аз съм вашият боец в тази трудна битка и заедно ще видим една нова България“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев, издигнат от БСП, пред стотици граждани във Видин.
Според него е важно президентът да има волята, куража и отговорността да излезе и да каже причините, поради които налага вето, за да има обществен дебат и решение на проблема. „Тук сме се събрали хора, които не просто обичат България, а са отговорни за бъдещето на страната ни“, каза още кандидатът за президент. Той припомни, че се топим като нация, защото младите предпочитат да се реализират в чужбина.

„Недопустимо е за една европейска държава възрастните хора да получават мизерни пенсии, а битовата престъпност да се увеличава. Образованието и здравеопазването на места изчезват. Хората заслужават да имат държавно ръководство, което да мисли за тях“, категоричен е ген. Радев. Според него, ако не си отговорим кои са причините, довели ни до тук, няма как да продължим напред.

„Зад преследването на макрорамката и интересите на олигархията, забравиха обикновените хора и интересът на България“, каза още той. Ген. Радев е на мнение, че сигурността не е само да спрем мигрантите на границата, а всеки българин да бъде спокоен за себе си и децата си. „Да не се притесняваш за здравеопазването. Да не се притесняваш да изпратиш детето си на училище и какво ще научи там, защото има опити историята да бъде подменена.

Може да сме бедни, но когато ни отнемат и достойнството, това вече е прекалено“, категоричен е той. Ген. Радев подчерта, че искаме като българи да се чувстваме горди, че живеем в държава със славни традиции. „Като президент ще работя така, че нашата външна политика да се разработва в България и да отстоява нашият национален интерес. Аз ще я защитавам навън“, посочи ген. Румен Радев.

„Силно вярваме, че като държавен глава ще работите за преодоляване на изоставането на нашия регион“, обърнаха се жителите на Видин към кандидата за президент.