Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева остро разкритикува лидера на БСП Корнелия Нинова и кандидата за президент на партията ген. Румен Радев за позицията им относно поруганото знаме на ЕС на събора край язовир Копринка.

"Eдин партиен лидер /разбирай Корнелия Нинова/ и един кандидат за президент /разбирай Румен Радев/ тихомълком наблюдаваха как едни гневни „приятели на Русия“ поругават европейското знаме. Сега същата г-жа /разбирай Корнелия/ постфактум се прави на евроатлантичка и боязливо осъжда случилото се във Фейсбук. По-ефектно е, някак си, да се постнеш в социалните мрежи. Хем ще те чуят повече хора, отколкото са присъствали на събора, хем не рискуваш да развалиш със скандал добре сресания си имидж.

Уважаеми колеги, ако искате някой да повярва в искрените ви чувства към Матушка Рус, слезте от западните си автомобили и пратете децата си да учат не в Лондон, а в Москва. Ама на вас симпатиите ви към Русия явно се измерват само с руската водка и руската салата". Това написа Караянчева във Фейсбук.