95 интелектуалци от Пловдив и областта учредиха Инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата за президент на генерал Румен Радев. Сред учредителите са много висши военни, професори, хора на изкуството, на образованието и културата.
Доц. Д-р Георги Паскалев, почетен ректор на Медицинския университет каза от трибуната на зала на на Съединението в Историческия музей в Пловдив, че застават зад генерала, защото смятат, че той носи нови политически послания и надежди за България.

Генерал Радев е богат човек в любовта и в признанието и уважението на колегите и приятелите си. Инициативният комитет набелязва целите и начините, по които да помага в кампанията под мотото „Защото обичаме България”.

Самият ген. Радев изтъкна това, че се е кандидатирал, защото смята, че сегашното управление на страната трябва да бъде сменено.

"България е в критична ситуация, особено имайки предвид и задълбочаващите се проблеми в ЕС, проблемите с бежанците, упадъкът вътре в страната и това, че никой не се грижи за обикновените хора, които са натикани в ъгъла. Нашите управленци нямат ясно стратегическо мислене за решаването на проблемите. Истината е натикана в ъгъла и се крие в напудрени отчети и пожарникарски похвати, каза ген. Радев.

Инициативният комитет продължава и в този час с набелязване на мерките в помощ на кампанията на ген. Радев.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ