"Румен Радев вече не бива да бъде наричан президент на републиката, той е Румбата, който по една случайност има достъп до публични изяви". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 зам.-министърът на Външните работи и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев. 

"Да посегнеш на независимостта на съдебната власт, зовейки за бунт и революция, това не може да бъде президент. Не бих противоречил на никой, който каже, че Радев наруши конституцията, така че няма моралното и конституционно право да бъде президент", коментира той.
 
"Само безумец може да си позволи да помисли за наслагване на етническото напрежение в България, защото то не съществува. Езикът на омразата, който се лее от лица като Руменчо, показва, че няма предел който в името на зли корпоративни интереси, да не бъде преодолян.

Като общество следва да сме остри и недопускащи да се използват политически процеси, за да се отклонява вниманието от бизнесмени, избягали зад граница. Васил Божков има пръст в стълкновенията от вчера", сподели Георгиев. 
 
"Видях в страничните улички на "Дондуков" лица, които бяха готови да провокират напрежение, излъчваха агресия, която после ескалира. Не смятам, че има основание да подаде правителството оставка, наблюдаваме политически миш-маш, това са хора, които са се компрометирали многократно през годините – Христо Иванов ли, Мая Манолова ли, Бабикян ли? Плесницата на изборите за тях ще бъде много звучна", убеден е лидерът на младежкото ГЕРБ. 
 
"Естествено е когато има преднамерено желание за сблъсъци и конфронтация, полицията да бъде на мястото си и да предотврати насилие. Интересчийство, корпоративни интереси, политическа незадоволеност обединяват противниците на властта, искат да съборят държавата", заяви още Георг Георгиев.