Областният съвет на БСП - Пловдив преизбра Георги Гергов за председател на структурата. Това ще е вторият му мандат на лидерската позиция. В следващите четири години Областният съвет на социалисти ще бъде в състав от 70 члена.
Те ще ръководят партийно-организационния процес и политическата работа в общините. Първата задача на новосформирания орган е непосредствено свързана с провеждането на вътрешнопартийното допитване. То започва на 27 юни и ще завърши на 3 юли.

„Много важно е нашите другари по места да си кажат мнението. Сега имат тази възможност, да се възползват от нея. Лично Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро сме решени да чуем какво мислят другарите. Времето на едноличните решения свърши” – каза председателят на ОблС на БСП и член на ИБ на БСП с ресор „Коалиционната политика” Георги Гергов.

Той поздрави новоизбраните членове в Областния съвет с пожеланието бързо да се включат в екипа. „Ние сме един отбор и влизаме в тежка битка, за да спечелим доверието на хората на президентския вот. Аз съм задължен към моите хора, защото всички гласуваха за мен, не забравяйте резултатите от предните избори, когато ние и ГЕРБ имахме еднакви резултати, каза Гергов.

Той припомни пред БЛИЦ, че червените спечелиха 4 големи общини. Толкова спечелиха и ГЕРБ на последния местен вот. „В събота активът на партията ще може да зададе въпросите си лично на председателя на Корнелия Нинова. Тя ще бъде на среща със съпартийците си в Пловдив” – обяви Георги Гергов.  
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ