Бившият конституционен съдия Георги Марков вдигна аларма във връзка с учудването на шефът на фракцията на ЕНП в Европейския парламент и поведението на ДСБ след изборите. 

Това той направи във Фейсбук.

Ето какво написа той:

Приятели,

Голям тш…, извинявайте, щях да кажа нещо неконституционно.

Стана ясно, че шефът на фракцията на ЕНП в Европейския парламент е изумен! Ти да видиш! Той учуден, че партията-друдже ДСБ в ЕНП играе срещу голямата сестринска партия ГЕРБ, в комбинация с комунистите. Божеее! Манфред Вебер не знае:

1. Че партията-джудже ДСБ уби СДС, уби сините песни, а от митинга на Орлов мост останаха само орлите.

2. ДСБ играе с БСП заедно на вот на недоверие срещу кабинета Борисов 1.

3. Не знае, че ДСБ игра с БСП и Мая Костинбродска срещу Фандъкова на кметските избори в София.

4. Той не знае, че ДСБ игра с комунистите, зелените и соросоидите на Христо Иванов на втория тур за кмет в „Средец“, „Оборище“, "Триадица", "Лозенец" и др. в София.

5. Той не знае, че депутатът от парламентарната група на ЕНП Радан Кънев каза на Бойко „Бай хуй“ при милата ми Цветанка пред цяла България.

6. Цяло чудо е, че не знае, че Бай Радан е побратимен с тъмночервената Йончева и заедно внесоха проекта срещу България за македонско малцинство у нас.

7. Той не знае, че цял месец и повече кампания ДСБ е в новия Отечествен фронт срещу ГЕРБ.

Аз съм от българите, които най-добре разбират защо Вебер не знае. Първо, защото Бойко не е типаж, който да се оплаква от българи пред чужденци, както Радан Кънев и Йончева.

И второ: най-добре в България знам, че Вебер имаше голяма грижа - тя се наричаше Виктор Орбан. И беше прав да има такава, защото Орбан, Вишеградците и Макрон го бламираха за шеф на ЕС. Чак брада пусна човекът.

Въпросът ми е: защо никой от нашите евродепутати и мои приятели не му казаха що за птица е ДСБ? Защо нито един от външните министри на ГЕРБ не му е казал?

Моята надежда е в моя приятел Сашо Йорданов, с който заедно участвахме в първата победа на СДС през 1991 г.: САШЕ, КАЖИ НА ВЕБЕР – ВЪН УБИЙЦИТЕ НА СДС ОТ ЕНП, ВЪН АГЕНТИТЕ НА БСП ОТ ЕНП!

От Фейсбук.