Не може да се прави компромис с демокрацията в България. Промените в Изборния кодекс бяха точно това - договорка, задкулисие и нарушаване на демокрацията. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски.

"ГЕРБ не са спирали да управляват с ДПС. Да, ДПС не правят първа регистрация, но после подкрепят всички закони на ГЕРБ. Да, ние сме управлявали с ДПС, но това винаги е било с ясна коалиционна програма. Парламентът се е превърнал в битак. Ние искаме да се върне нормалността в политиката. Не може да се обикаля по стаички и кулоари, за да се правят различни договорки. Последният пример е Закона за вероизповеданията. Ние не искаме един закон да се приема в сряда и в петък вече да променяме този закон. Сега отново се прави специален закон, за да угодим на някой", заяви Свиленски.

"Номинациите за водач на листата ни за евроизборите продължават. С този водач ще спечелим евроизборите и той ще стане ясен в неделя. Трябва да имате 36 часа търпение и ще разберете. Вътрешна битка в БСП няма. Тези теории са привнесени отвън, но не знам от кой. БСП е единствената партия, която има готова програма. В неделя ще видите как по един най-демократичен начин ще определим нашия водач", завърши Свиленски.