"Това няма как да се приеме като говорене на уравновесен човек, който е бил кандидат за министър на земеделието - нереализиран, разбира се. Хубавото е, че това е негово лично мнение - не е мнение нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група", това каза в ефира на БТВ председателят на парламентарната група на БСП   Георги Свиленски по повод твърденията на депутата Александър Дунчев. По думите му парламентарната група на "Продължаваме промяната" са били учудени от поведението на Дунчев.
 
Социалистът беше категоричен, че проблем в коалицията няма. Свиленски попита риторично дали трябва да се продължи с беззаконията или да се работи прозрачно. "Аз и преди казах - Ще видите какво ще направи министър Иванов и отново ще получи ударите. Ето, сега ги получава, защото когато тръгваш срещу една мафия, когато тръгваш срещу една система, която години наред е ограбвала България ти се случват ето тези неща", беше категоричен председателят на парламентарната група на левицата.
 
 "Докато текат конкурсите някой трябва да върши административната работа и това със сигурност не трябва да бъдат тези хора, които са вършили нарушения назад във времето", каза Свиленски
 
Той потвърди, че председателят на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова е разговаряла с премиера Кирил Петков, а Свиленски  е разговарял с председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" и те категорично са се разграничили от изказването на Дунчев.

"Нека да не хвърляме петна върху хората, които се борят кризата да бъде усетена по-малко от българските граждани", каза още Свиленски.
 
"БСП е ясна и последователна години назад за развитието на ядрената енергетика. На този етап развитието за ядрена енергетика в България са АЕЦ "Козлодуй" и АЕЦ "Белене". За Белене имаме реактори, в Козлодуй имаме действаща централа. Това беше записано и в коалиционното споразумение", това посочи социалистът по темата за АЕЦ "Козлодуй" и ядрената енергетика.

По думите му не е важен само реакторът, а и какво ще бъде горивото и къде ще бъде закарано горивото.

"Говореха как БСП не е подкрепила точката за декларацията в санкциите, но сега самото правителство и правителствата на Европа не приемат санкции за газ и за петрол. И ето как изведнъж позицията на БСП ще се окаже позиция на Европейския съюз", заяви категорично социалистът. Той коментира и фалшивата новина за поскъпването на горивата и опашките на бензиностанциите.
 
"Когато има напрежение, когато има война се появяват и спекулантите. Спекулантите вдигат цената на олиото на 7 лева. Затова от днес Корнелия Нинова е разпоредила да се започнат масови проверки на всички търговци, които използват тази трагедия да трупат печалби."
 
На въпроса дали правителството управлява добре по време на тази кризисна ситуация, Георги Свиленски твърдо заяви, че правителството се опитва да озапти всички кризи, които се появяват.

"На правителството това му е работата - да гарантира изхранването, да гарантира зърното, да гарантира пшеницата, да гарантира това, че няма някой да спекулира, да гарантира горивата. За момента правителството се справя с тази своя задача", каза депутатът от БСП.

По думите му правителството ще бъде подлагано на външен удар поради борбата с корупцията и изкарването на светло на корупционни схеми.