Георги Желев да бъде назначен за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” – агенция САПАРД, реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие” по време на проведеното днес заседание.
Решението бе взето, след като на 24 февруари 2009 г. УС на ДФ „Земеделие” разгледа кандидатурите на седмината кандидати за заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” – агенция САПАРД и проведе лични интервюта с тях. Тогава УС на ДФ „Земеделие” прецени, че кандидатурите на Георги Желев и Свилен Колев са най-подходящи и поиска от компетентните органи да се произнесат за липсата на пречки за назначаване.

На основание на конкурентния избор и получените данни за липса на пречки за назначаване, УС на ДФ „Земеделие” избра Георги Желев за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” – агенция САПАРД.

Георги Желев има юридическо и икономическо образование, специализирал е в областта на банковото дело и управлението на персонала. В периода 2003-2006 г. е бил изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, както и председател на управителния съвет на Общозастрахователна компания „Гаранция”, животозастрахователна компания „Гаранция” и пенсионно-осигурителна компания „Родина”. Владее руски и английски език. /БЛИЦ