Депутатите Спас Гърневски от ГЕРБ и Славчо Велков от БСП се скараха в ефира на Bulgaria ON Air заради предстоящия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Велков отрече да има раздор с ДПС. По думите му, социалистите имат достатъчно голяма парламентарна сила, за да внеса сами вота на недоверие към кабинета. Той изброи и някои от мотивите, сред които са липсата на желание за борба с корупцията и сивата икономика.

Спас Гърневски отговори, че тези думи на колегата му са го развеселили достатъчно Според него точно това правителството на Борисов се бори именно с корупцията и със сивата икономика. Той заяви, че именно комунистите са довели до това високо ниво на корупция и сива икономика.

„БСП създава корупцията“, категоричен е Гърневски и добави: „Сега крадецът вика дръжте крадеца“. „Корупция има в цял свят и след 100 години ще има, но колкото по-голяма е демокрацията в една държава, толкова по-малка е тя“, обясни депутатът от ГЕРБ.

По думите му, вотът на недоверие е последният отчаян опит на нереформираната социалистическа партия за връщането й в играта. Велков изрази задоволството си, че е развеселил колегата си от ГЕРБ и заяви, че ще извади куп доказателства за корупция и сива икономика в страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!