"Тази госпожа, спусната като ангел небесен отгоре с бяло, обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото", това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ по време на извънредния брифинг на управляващата партия във връзка с изявлението, което по-рано днес лидерката на БСП Корнелия Нинова даде.

"Докато гледахме днешната пресконференция си мислехме, че ако тя беше депутат от ГЕРБ досега да е подала оставка 10 пъти. Но етичният кодекс в БСП е на по-ниско ниво, затова ние може да задаваме само въпроси", каза пък Тома Биков.

"Чакаме много бързо отговор на следния въпроси, дано отговорът е "Да" или "Не". Предлага ли е Нинова 30 милиона на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място на БСП", попита той.

Той допълни, че имат сериозни източници на информация в тази насока.

"Ако тя замълчи ще приемем , че отговора е "Да". Както се казва "мълчаливо съгласие", каза още Биков.

"Това е силно надценена цена за тази лидерска позиция на една партия, която постоянно губи избори. Лично аз не бих дал толкова пари, за да стана лидер на БСП, но има и хора, които не са толкова прагматични. Въпросите, на които искаме да получим отговор са: от къде са дошли тези пари, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!