В отговор на обвиненията на ГЕРБ, че президентът Румен Радев носил политическата отговорност за ескалирането на протеста вчера, от БСП атакуваха шефката на НС Цвета Караянчева и поискаха изслушване на вътрешния министър Младен Маринов за протестите.

Само в БЛИЦ! Шокиращо ВИДЕО от момента на кървавия щурм в София! Зрелищни СНИМКИ

„Цвета Караянчева не е обединител на нацията и не отговаря на поста, който заема, защото нямате право да лидирате протести. Г-жо Караянчева, вие се явявате на протести, без значение дали са в подкрепа или не са, но делите хората на наши и ваши. Вие нямате право да седите, да говорите и да лидирате протести. Вие сте председател на Народното събрание", отсече Иван Ченчев.

Според него дори Караянчева трябва да я срам от поведението й.

Караянчева обаче му отговори, че има възможност и право да ходи, където си иска.

"Уважаеми г-н Ченчев, освен, че съм председател на Народното събрание, съм народен представител от 9-ти избирателен район. И съм гражданин на България. Имам възможност да ходя, където си искам. Тук се държа подобаващо и давам възможност на всеки народен представител да изрази своята позиция", отсече тя.

А заради сблъсъците между полицаи и протестиращи Иван Иванов настоя МВР шефът Младен Маринов да бъде изслушан от депутатите.

„Във връзка със случващото се на площадите на България, но и зачестилите случаи на насилие върху протестиращите, вътрешният министър дължи отговор как действа полицията“, настоя той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!