Политическа отговорност за лумпените носи президентът Румен Радев, който 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на група.

"Можете да се окажете в сценарий, който не е сценарий на част от вас. Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани.

Отново повтарям от Васил Божков! Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус.

Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 часа. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", отсече Биков.

БЛИЦ припомня, че във вторник вечерта група провокатори щурмуваха бившия Партиен дом. Днес се появи сензационно видео, което е уловило момента на атака по сградата на Народното събрание-2.

"Кой носи политическа отговорност за лумпените вчера, които атакуваха вчера сградата на парламента? Политическа отговорност трябва да носи онзи, който каза "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площада, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв", каза още Биков, цитиран от Фокус.

Той попита къде се е скрил Румен Радев.

"Политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого. Ако нямате възможност да лидирате тези протести и да ги лидирате ефективно, че животът и здравето на българските граждани на българските полицаи да бъдат осигурени, по-добре не се хващайте с тази работа.

Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение.

Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот.

От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня.

Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.


Кадър от вчерашното нападение пред бившия Партиен дом (Видео от случилото се може да видите ТУК!)

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков призова дебатът да се върне в Народното събрание и припомни, че след 7 месеца ще има парламентарни избори.

"Заседанието започва много емоционално. Нека да говорим истини. Г-н Биков, парите от Дубай са в чекжмеджето и се пазят с пистолет до главата му. Вие много добре знаете къде са парите от Дубай", каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!