Политическите партии и институциите да проявят сдържаност по отношение на разследването на българските служби по отношение на лица, действали в ущърб на българския национален интерес и са застрашили националната сигурност. За това призова на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

Иван Гешев посочи доказателствата срещу обвинения за шпионаж Николай Малинов

„Личното ми впечатление в такива ситуации е, че нашите служби действат съвместно по сигнал на партньорски служби. Без да сме запознати в детайл с това разследване, от изявлението на прокуратурата разбираме, че става въпрос за разследване срещу конкретни лица.

В подобни ситуации трябва да сме много внимателни. Обвиненията са изключително сериозни и няма как да бъдат направени, ако зад тях не стоят сериозни доказателства”, подчерта той.

Цацаров огласи обвиненията срещу Николай Малинов за шпионаж в полза на "Двуглав орел" и РИСИ

По думите му, реакциите на някои политици, партиите и институциите са крайно невъздържани, при положение, че самите те не знаели за какво става въпрос.

Нинова с извънредни новини за шпионския скандал

„Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите за арестуваните русофили, дори на някои от институциите. Работата на службите е да пазят националната сигурност и ние трябва да им се доверим.

Сигурни сме, че няма нищо общо нито със сегашните, нито с предишните избори. Поне по тази тема като общество трябва да имаме съгласие”, каза още Биков.

„Това, че неправителствени организации имат своята дейност, не означава, че отношенията на България с тези страни са лоши”, категоричен бе той.

„Става въпрос за конкретни личности, които очевидно са влезли в нерегламентирани контакти и с нарушили една граница, която е доста сериозна и свързана с националната сигурност”, подчерта Тома Биков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!