ПГ на ГЕРБ предложи машинно гласуване да се провежда след местния вот на парламентарни, президентски и европейски избори. Предложението е на народния представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов и е направено по време на заседанието на Комисията по правни въпроси.
 
Първоначалното предложение бе машинният вот да бъде отменен за местни и парламентарни избори и да остане за президентски и европейски.
 
„Г-жо председател, да направя предложение за редакция на точка втора в параграф първи, а именно тя да придобие следния вид: точка 2, ал. 3 думите „на всички избори след общите избори за общински съветници и кметове през 2019 г. се произвежда само машинно гласуване“ , се заменят с „след общите за общински съветници и кметове през 2019 г., машинното гласуване се произвежда само на избори за народни представители, на избори на вицепрезидент на републиката и на избори за членове на Европейски парламент от република България и на тези избори“, каза още Ципов.
 
Той обясни, че мотивите са свързани с това, че след е проведена дискусия в парламентарната група е стигнала до заключението да направи формално на заседанието на комисията едно такова предложение.