Росица Кирова, която бе свалена от поста областен координатор на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин и изключена от формацията заради снимка във Фейсбук с премиера Бойко Борисов, ще бъде водач на листата на ГЕРБ в града на Баба Вида, съобщава anteni.bg, позовавайки се на свой източник.

Лидерът на „Има такъв народ“ я заличи като местен представител на партията, след като тя се качи в джипа на премиера Бойко Борисов и седна на кафе с него. Това  можело да подложи на атаки партията на шоумена.

„Да, вече не съм областен координатор на „Има такъв народ“. Да, свързано е с посещението на премиера Бойко Борисов в Северозападна България. Достоен човек съм и не смятам, че трябваше да откажа тази среща“, заяви тогава Кирова.

Лидерът на СДС Румен Христов ще води листата на коалицията СДС-ГЕРБ в един от трите избирателни столични района, най-вероятно в 23-ти.

Двете партии се регистрираха днес в ЦИК. Традиционният водач на листата на ГЕРБ в 23 район Томислав Дончев най-вероятно ще бъде този път първи в 24-ти МИР, но за там се спряга и името на министъра на транспорта Росен Желязков.

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, също ще бъде водач на листа в някой областен град, съгласно коалиционното споразумение.
Пламен Юруков, който бе за кратко лидер на СДС, е номиниран в Пловдив, предстои да се решава на кое място ще бъде.

Там № 1 e самият Бойко Борисов, след него е бившият кмет Иван Тотев. В Бургас областният председател на СДС Вълчо Чолаков е номинацията на сините, на кое място ще бъде, ще се решава тепърва.

СДС ще има хора на първите 6 места още във Варна, Ямбол, Сливен, Благоевград и др. Освен това те предлагат и изявени личности за гражданските квоти.

Сините ще разчитат на 4-6 депутати в следващия парламент и очакват 35 000 преференции, което означава над 100 000 гласа за коалицията ГЕРБ-СДС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ