Ще внесем в прокуратурата сигнал срещу кмета на Сопот Деян Дойнов за съмнения за груби нарушения с евросредства. Това каза на брифинг в парламента Антон Тодоров от ГЕРБ.

Информацията ни бе предоставена от хора от инициативен комитет от Сопот. Фактите показват, че е извършил куп нарушения, като основният резултат от тях е, че общината е доведена до изключително тежко финансово състояние в резултат на изключително лошо управление на европейски пари, заяви Тодоров.

Има незавършен проект по ОП "Околна среда", от който нанесени са щети за няколко милиона, по наша информация. Един от особено фрапантните примери е по ОП "Регионално развитие" в детска градина "Слънчево детство" единият котел, който е 300 киловата, е преместен в училището, а училищният котел, който е 120 киловата, е прехвърлен в детската градина – на общината е нанесена щета от 107 000 лв. А 100 000 лв. е годишният бюджет например на една социална кухня.

Настояваме главният прокурор да назначи държавна финансова инспекция и да видим дали общата сума от новосъздадени задължения за около 10 млн. лв. ще се окаже вярна. Тези нови задължение как се компенсират? С двойно увеличение на данъците – няма такъв прецедент, подчерта Антон Тодоров. Сезираме главния прокурор като продължение на политиката да разчистваме Авгиевите обори, които БСП създаде в над 30 общини в България, добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!