В 30 годишнината, юбилейна на българския преход България успя да стане водеща страна на Балканите, с една глава над останалите балкански страни сме. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков на заседание на Изпълнителната комисия на партията, свикано от премиера Бойко Борисов.

"Обърнаха ни внимание, до такава степен, че премиерът на Испания дойде на вечеря, където бе и Тачи. Премиерът накара Вучич и Тачи да си стиснат ръцете. Борисов прокара и пътя на коприната. За пръв път в новата ни история български премиер създаде варненска четворка. Днес всички балкански страни са с проблеми. Вчера Борисов се завърна от Мюнхен. Заев си предостъпи ордена, Вучич го награди", допълни той.

"Проведохме най-доброто европредседателство. В България пристигнаха най-сериозните европейски лидери. Затова не искаме този успех да се подменя с промените в изборното законодателство. ПП ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване, защото сме единствената политическа сила в България, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. български избиратели“, обясни Марков. „Ние считаме, че не може да има избори в България по сегашната пропорционална изборна система, която ни обрича на вечни коалиции“, каза още той. „Другите ги гони страхът, защото при мажоритарни избори ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство“, заяви Марков. Той призова обществото да се успокои, тъй като преференциите остават

Припомняме, че заради промените в Изборния кодекс в неделя БСП заяви, че няма да влиза в парламентарна зала.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!