Върнахме мандата, понеже не намерихме подкрепа и желание за разговор. Приемаме всяко едно решение на другите политически партии. Това каза председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

Защо не предложихме състав и структура за гласуване в НС? Там вече се завърнаха най-ужасните порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се промени правилник с неясни правила. Българските граждани няколко дни наблюдават какво става в парламента, няма нужда да стават свидетели на низости от различни парламентарни групи, каза тя.

Това, което става - да гласуват партиите на "промяната" с чужди карти и да връщат стари порочни правила, които през 2009 г. ГЕРБ като управляваща партия забрани завинаги. ГЕРБ забрани и парламентарното номадство - вчера "Изправи се! Мутри вън" го поискаха отново. Положихме усилия, поканихме партиите, за които сметнахме, че имаме общи идеи, и желаем успех на следващите, добави Атанасова.

Запитана за какво са говорили дълго с президента, тя отвърна: "Ние като най-голямата партия макар и в опозиция носим отговорност и изразихме притесненията си по отношение на темите, които не са от дневния ред на парламента - икономически, здравни мерки.

Пандемията още не е отминала. Слава Богу нашето правителство в оставка, министър Ангелов и целият щаб полагат неимоверни усилия да се доставят ваксини и средства за работещите на първа линия. Това обаче ще приключи и е време за решения, които ще са на дневния ред на следващите политически сили на парламента, каза тя.

Две седмици след изборите не сме чули нито една дума по тези въпроси, категорична бе Атанасова.

ИТН се сформираше върху една платформа - мажоритарен вот и субсидия 1 лев - за една нощ всичко рухна и те се отказаха от всичко. Ние не знаем дали те имат решения и предложения във връзка с бъдещето и развитието на държавата.