Интервю на Илиана Беновска с председателя на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов в рубриката на „Радио К2“ „Коронавирусът разболя ли и политиката“ от 29 април 2020 г.

Илиана Беновска: Включваме председателя на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов, който през последните десетина дни стана обект на много нападки от страна на съпартийци, близки до настоящия председател на БСП Корнелия Нинова.

Знаковата фигура на БСП Янаки Стоилов, който много пъти се опитваше да стане председател на БСП, но опитите му в годините бяха неуспешни и който се опита преди епидемията коронавирус да излезе с опозиционно говорене срещу Корнелия Нинова днес, г-н Гергов, Ви нападна, че Вие нямате право да предявявате партийни изисквания към БСП и може би дори нямате право на това заявление, което направихте в позицията си до НС на БСП, че „БСП не трябва да си губи времето в общи приказки, а да даде конкретни предложения за ефективното излизане от кризата и те да са както реални, така и полезни за обикновения човек, да дават реална помощ за доходите, работата, децата и да отговарят на тревогите на обикновените български граждани. Как ще коментирате репликите на Янаки Стоилов срещу Вашата позиция, че БСП трябва да има отговорите и трябва да извършва определените действия?

Георги Гергов: Ало, „нафталина“! Янаки Стоилов тръгнал да ме коментира мен! Кажи бе, така отявлен акционер в няколко дружества, ти като не си бил частник, откъде толкова много инвестиции? От парламентарната заплата, която 25 години беше в парламента, или от някои други неща, които ти добре си умеел, щом си предвидил да станеш акционер в такива известни дружества, да не ги упоменавам?!

Тръгнал да ме коментира мен! Ами, аз съм в бизнеса през цялото време! Аз съм частник от първия ден на демокрацията, откакто ме уволниха СДС, като дойдоха на власт, съм в частния бизнес. Тъй че за мен много повече неща са позволени, отколкото за теб, който 25 години си на държавна софра и на гърба на партията! И сега, някъде там, мухлясъл, захвърлен, искаш да се харесаш на Корнелия или на кой? На кой да се харесаш? „Бита карта“ си, приятелю!

Илиана Беновска: Благодаря Ви, г-н Гергов, ще следим развитието на събитията в БСП, защото всичко това е концентрирано около ожесточената битка за нов лидер на БСП!