"Това не се случва за първи път в нашата партия. Ние сме в кампания за избор на председател и се получават такива неща".

Това коментира в ефира на ТВ Европа председателят на пловдивската организация на БСП Георги Гергов по повод раздорите в партията. 

Припомняме, че Корнелия Нинова вчера пожела оставката на бизнесмена, заради действия, които са в разрез с политиката на БСП.

"Сега ще говоря за неща по телевизията, които трябва да се обсъждат вътре в партията. Но се налага, защото такова е времето. Проблем се крие от 30 години насам. БСП не е изчистила своята визия, беше партия на всички българи. 

Това вече не е партия на всички българи и в този момент ние трябва да определим каква партия сме, за какво се борим и какво преследваме, ако искаме да сме алтернатива и да управляваме. Тази партия обединяваше всички желания на хората. Ние сме смес, която не е толкова хомогенна", заяви той.  

В парламента се вижда нашето безсилие. Корнелия Нинова играе нейната игра. Това е нейният начин на работа. Трябва да приемаме нейните решения и да прикриваме нейните изцепки", заяви Гергов.

"Председателят злоупотребява с доверието на всички социалисти. Ние с Корнелия Нинова не можем да продължим напред на базата на всичко, което се случва. Имал съм хиляди възможности да изляза от партията, но така съм научен и възпитан, знам си мястото. Не мога да гледам как партията си отива, а да казвам "да живее царя". 

Въпреки че съм успял човек, никога не съм си позволявал да се държа като нещо повече, знам си мястото. Нямаме ясна позиция относно това кой ще подкрепим", коментира председателят на пловдивската организация на социалистите. 

Георги Гергов подчерта, че Сергей Станишев е много сериозен политик в Европа.