Преди гласуването на проектокабинета "Желязков" депутатите ще изслушат служебния премиер и външен министър Димитър Главчев, военния министър Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията, която страната ни ще защитава по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли.

Смут и уплаха: Главчев с горещ коментар за отказа на Радев

Одобрената от служебния кабинет позиция на България за форума вече беше изпратена в Секретното деловодство на Народното събрание (НС). От правителството заявиха, че тя отразява националния интерес и препотвърждава последователната подкрепа за Украйна.

Позицията е изцяло съобразена с решенията на НС, заявиха още от правителството и напомниха, че документът е класифициран.

Заради несъгласие с някои положения от приетите от кабинета позиции, които се отнасят до ангажименти на страната ни относно войната в Украйна държавният глава Румен Радев не прие предложението на Министерски съвет (МС) да ръководи българската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!