За обявената идея в бюджета за догодина да се заделят 2,5% от брутния вътрешен продукт за национална сигурност, служебният премиер Димитър Главчев каза, че е предложил, а парламентарните сили са се съгласили да им бъде представен предварително подготвеният проект на бюджет, но след 27-и октомври.

Следизборни сметки

"Ако досега за този сектор са били отделяни 2,08%, до 2,15 на сто има известна разлика, и би трябвало представителите, които ще гласуват в крайния си вариант бюджета, да кажат за сметка на кои други сектори ще бъде тая разлика. Сметнете я колко е.

Всички знаем, че държавният бюджет се приема в Народното събрание, а и предложих това този път да стане предварително, за да могат параметрите още в началото да бъдат регулирани така, че да не се случва това, което обикновено се случва на второ гласуване в Народното събрание, да има много екзотични предложения с цел политически дивиденти", коментира след заседанието на КСНС Димитър Главчев.

Служебният премиер каза още, че страната ни получава своевременна информация от партньорските служби за развитието на конфликта в Близкият изток, благодарение на което е извършена навременната евакуация на български граждани от Бейрут с правителствения самолет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!