Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветление. До три седмици улиците, инфраструктурата, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възстановени.

Това заяви в началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев.

"В пострадалите от наводненията села имат нужда от хора, които да им помогнат да започнат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно с областния управител на Пловдив и кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина", допълни той.



Премиерът заяви, че в четвъртък 400 военнослужещи с техника ще се включат допълнително към работата. В петък служители от областните и общинските администрации в Пловдив и съседните области също ще помагат в наводнените села.

"За нас е важно колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и доброволци от много места на страната.

 Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с мъката на хората и са солидарни не само с думи, но и с действията си. Всяко усилие за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността", допълни Донев.



Правителството ще отпусне 200 хил. литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско.