Бившият съветски лидер Михаил Горбачов вярва, че Джо Байдън, който водещите американски медии обявиха за победител на президентските избори в САЩ, разбира важността на отношенията между страната му и Руската федерация и се надява да бъде възстановено доверието между двете държави. Това предадоха световните медии.

В коментар Горбачов припомни, че се е срещал с Байдън няколко пъти, включително когато е бил вицепрезидент на САЩ. "Останах с впечатлението, че той разбира важността на отношенията с Русия", каза бившият съветски лидер.
 
"Надявам се, че Джо Байдън ще се стреми да нормализира отношенията, да възстанови доверието между нашите страни. Сигурен съм, че това отговаря на интересите както на Америка, така и на Русия", каза Горбачов.

"Русия се нуждае от добри отношения със САЩ, но не на всяка цена", убеден е Горбачов.

"Интересът към тези избори в САЩ беше голям по целия свят и това е разбираемо. Това е заради мястото на САЩ в световната политика: отношенията с Америка са важни за всички, за всяка държава", каза Горбачов и допълва: "Сигурен съм, че Русия също се нуждае от добри отношения със Съединените щати, но разбира се, не на всяка цена".