"Опасява ме това, да не се промени фактът, че сме членове на ЕС. Нека не всяваме смут в държавата. Това заяви в ефира на bTV Валентин Радев от ГЕРБ по повод темата за националната ни сигурност.
От БСП казаха, че в новия век през послдните 14-15 години проблем в сигурността са наркотрафикът, мигрантите, кибератаките и кибертероризмът. България е на предния край на отбраната на ЕС и всички заплахи спрямо нея, могат да бъдат заплахи за общата европейска сигурност, това смята пък Славчо Велков.

"Защо тези досега, които ни управляваха, насадиха омраза между хората. Напрежението в обществото е голямо. Децата ни бягат в чужбина. Майките и бащите ни живеят с по 130 лева пенсия", обясни Стефан Августинов от "Воля".

"Господа, които сте били в парламента и които ще бъдете, помислете за армията, затова как да я стимулирате да си върши задълженията, започнете оттам", посъветва генерал Симеонов от ДПС. Валентин Радев добави, че ако ние направим така, че България да остане лоялен член на ЕС, ще спечелим само. Не сме най-богатата държава в ЕС и това е ясно.

Ние не сме голяма държава, за да не можем да опазим най-важните нужди на човека и неговата безопасност. И ние в момента говорим за изконното - сигурността. Посоката е много важна, но тя не трябва да се променя, а да се работи по проблема.